keuken en wasbak

Ieder bedrijf dat te maken heeft met voedsel is verplicht om zich te houden aan hun hygiënecode, deze code is opgesteld om de voedselveiligheid zo hoog mogelijk te houden. De hygiënecode moet ten allen tijde aanwezig zijn in het bedrijf, zo niet kunnen er hoge boetes uitgedeeld worden. Om voedsel veilig te kunnen bereiden wordt het aangeraden om onderstaande tips in acht te nemen.

Je personeel

Ieder horecabedrijf is anders en heeft daardoor ook andere regels. Bij sommige bedrijven is het niet verplicht om bedrijfskleding te dragen, dit wordt echter wel aangeraden. Als je medewerkers hun eigen kleding aan trekken is er de kans dat er allerlei bacteriën van thuis opkomen, denk bijvoorbeeld aan huisdieren en kinderen. Als je bedrijfskleding aanbiedt heb je veel meer controle over de hygiëne hier van. Je zult ook afspraken moeten maken over andere zaken zoals sieraden, horloges etc. Het is namelijk zo dat alle sieraden verboden zijn voor het keukenpersoneel, alleen een gladde trouwring is toegestaan. Voor personeel in de bediening is het toegestaan om een horloge te dragen. Het is ook belangrijk om goed na te denken over het gebruik van handschoenen. Het risico hiervan is dat je personeel gelijk denkt dat ze hygiënisch werken, echter is dit natuurlijk niet zo wanneer ze uren lang met dezelfde handschoenen werken. De kans op kruisbesmetting wordt hierdoor namelijk heel groot. Veel fouten op de werkvloer gebeuren omdat het personeel niet de juiste kennis of ervaring heeft, het trainen van je personeel wordt dan ook altijd aangeraden.

De werkplekken en apparatuur

Het is belangrijk om de werkplekken heel schoon te houden, het is niet te voorkomen dat er wat resten op de grond vallen. Dit moet dagelijks schoongemaakt worden, wants als het er langer dan een dag ligt is het een bron van besmetting. Ook als er gewerkt wordt met meerdere soorten ingrediënten en allergenen moet er schoongemaakt en gedesinfecteerd worden, dit geldt ook voor het apparatuur. Om deze redenen worden alle werkplekken en veel apparatuur gemaakt van RVS, dit is een materiaal dat niet slijt en roest en is hierdoor makkelijk schoon te maken. Dergelijke werkplekken en apparaten kan je kopen bij specialisten zoals Horeca Webstore.

HACCP controle

Een horecaondernemer moet altijd het HACCP beleid controleren. HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points, hierin staan alle kritieke punten beschreven welke het bedrijf moet bijhouden en documenteren. Het controleren van de lijsten is belangrijk, het is echter niet voldoende. Het is ook belangrijk dat er wordt gecontroleerd of alle handelingen zijn uitgevoerd, als dit niet gebeurd moeten de verantwoordelijke medewerkers erop aangesproken worden.

 

kraan

Je kunt last hebben van verschillende soorten verstoppingen in de keuken. Dagelijks hebben er vele mensen last van. De gootsteen kan natuurlijk verstopt zitten. Door het wegspoelen van vet en etensresten is je afvoer dan helemaal dichtgeslibd. Kijk je in de afvoer, dan kan het zijn dat je een vettige massa ziet zitten. Geen prettige klus om op te lossen…. Het kan ook zo zijn dat de vaatwasser verstopt zit. Dit merk je als er water omhoog komt in je gootsteen, wanneer de vaatwasser aan staat. Een totale verstopping van de keuken hoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Dan kun je geen gebruik meer maken van gootsteen of vaatwasser zonder dat je keukenvloer blank staat.

Wat te doen tegen een verstopte keuken?

De snelste en makkelijkste optie is het inschakelen van een professioneel bedrijf, bijvoorbeeld ontstoppingsdienst Westland. Een rioolexpert heeft namelijk al het materiaal in huis wat nodig is voor het ontstoppen van de keuken. Met een ontstoppingsveer prikt hij binnen no-time je gootsteen afvoer door. Is het probleem hardnekkiger? Dan heeft hij verschillende freeskoppen om je keukenleiding te reinigen. Een frees hakt al het vastgeplakte vet aan de binnenkant van je leiding los. Daarna wordt het met een spuit weggespoeld en afgevoerd naar het hoofdriool. Alles is weer spic en span.

Waarom geen loodgieter inschakelen?

Je kunt het beste contact opnemen met een rioolexpert in Westland. Hij is helemaal gespecialiseerd in de afvoer van water. Een loodgieter daarentegen is gespecialiseerd in de toevoer van water en houdt zich bezig met installatietechniek. Vaak worden beide beroepen gezien als een, maar dat is niet het geval. Een loodgieter en een rioolspecialist hebben beide eigen gereedschap, andere kennis en een andere kunde. Inspecteer dus goed waar bij jou het probleem zit. Dit bespaart tijd en geld. Laat je leven niet belemmeren door een verstopping in huis of bedrijf, maar onderneem actie. Als je vandaag een afspraak maakt, ben je vaak dezelfde dag of de dag erna verlost van alle problemen.

woning 2

Wonen

Er zijn wereldwijd talloze vormen om te wonen. Vaak is dit ook afhankelijk van het land waar je woont, de sociale omstandigheden en de welvaart. In Nederland wordt een huis normaal gesproken bewoont door een gezin, maar er zijn ook woonvormen, waarbij groepen mensen bij elkaar wonen. Welgestelde mensen wonen veelal in een grote woning, terwijl mensen met weinig of geen inkomen vaak in kleine, zogenaamde arbeiderswoningen wonen. Tussen beide groepen bestaan weer vele andere groepen in de modale klasse, die in allerlei verschillende woningen kunnen wonen. Het woningaanbod in Nederland is dan ook zeer divers.

Diverse typen woningen

Het aanbod van de verschillende woningen en woonvormen zijn heel divers. Hierbij daarom een greep uit de veel gekozen woningtypes:

Arbeiderswoning

Dit soort woningen werden vanaf de 19e eeuw gebouwd, speciaal voor de onderklasse van de samenleving, die veelal een beroep als fabrieksarbeiders hadden. Vaak was het bouwen van deze woningen een initiatief van de fabriek zelf, waardoor alle medewerkers van de fabriek bij elkaar in één buurt woonden. Belangrijkste kenmerken van een arbeiderswoning is dat het kleine woningen zijn en meestal ook een rijtjeswoning.

Twee-onder-één-kapwoning

Dit soort woningen zijn ontstaan in Engeland en werden in Nederland vanaf het begin van de 20e eeuw gebouwd. Kenmerken zijn dat twee woningen het dak en de binnenmuur delen. De andere kant van beide woningen is vrij. Voordeel was dat bewoners de bouwkosten konden delen en toch een redelijk groot huis konden laten bouwen.

Doorzonwoning

Dit soort woningen zijn in de 20e eeuw erg veel gebouwd. Het kenmerk is dat de woonkamer het gehele oppervlak van de voorkant tot de achterkant beslaat. Deze voor- en achterkant bestaat veelal uit een grote raampartij, zodat de zon de gehele woning in kan schijnen. De naam doorzonwoning is daar dan ook aan ontleent.

Bungalow

De bungalowstijl was erg populair in de Verenigde Staten. Bungalows hebben maar één verdieping, de begane grond, met daarin zowel, leefgedeeltes en slaapgedeeltes. Dit soort woningen zijn ideaal voor mensen die moeite hebben met traplopen en worden in Nederland ook veel gebruikt als vakantiewoning, getuige de vele bungalowparken.

Drive-inwoning

De eerste drive-inwoning werd in Nederland in 1936 in Amsterdam gebouwd. Het is meestal een eengezinswoning, waarbij op de begane grond een garage huist. Het woongedeelte begint dan op de eerste verdieping. In de meeste gevallen hebben drive-inwoningen een plat dak en geen zolder. Verder zijn drive-inwoningen vaak als rijtjeshuis uitgevoerd.

keuken gereedschap

Of je nu een prins(es) bent in de keuken of niet een goede keuken gadget is altijd fijn. Iets simpels als een rasp voor je kaas maakt je leven al een stuk makkelijker, maar er zijn veel meer leuke en unieke keuken gerelateerde gadgets waar je misschien nog nooit van hebt gehoord.

Citrusspray

Soms heeft een gerechte wat druppels citroen of limoen nodig. Dan moet je hem doormidden snijden en erin knijpen. Zoals je weet gaat er altijd wel wat sap de verkeerde kant op. Dit kan je makkelijk oplossen door een citrusspray te gebruiken. Je snijdt het topje van je citroen en draait het spuitmondje in het vruchtvlees. Nu heb je een verse citroenspray die je bijvoorbeeld kan gebruiken bij een visgerecht, cocktails of salades.

Aardbeienontkroner

De kans is groot dat je aardbeien net zo lekker vind als wij. Dan loop je vast wel tegen het feit aan dat je die stomme kroontjes van je aardbeien moet snijden, voordat je ze daadwerkelijk kunt eten. Met een ontkroner maak je het proces een stuk makkelijker. Je moet het zien als een extra brede pincet, waarmee je het kroontje er zo uit snijt.

Whiskey stenen

Als whiskey liefhebber die van ijs in zijn whiskey houd, zijn whiskey stenen een musthave. Water in zulke grote maten toevoegen aan je favoriete drankje is doodzonde. Maar wat moet je dan als je graag een koude whiskey drinkt? Whiskey stenen zijn gemaakt van RVS of van graniet, waardoor ze kou goed vasthouden. Leg ze in de vriezer en pak ze wanneer je ze nodig hebt. Het mooie aan RVS en graniet is dat het geen smaak afgeeft of opneemt, waardoor je alleen van de smaak van je whiskey kunt genieten.

Avocadosnijder

De avocado is enorm populair en met goede reden. Ze zijn erg goed voor je en super lekker! Toch blijft het veel moeite om ze te ontleden. Daar komt een avocadosnijder aan bod. Je kunt de avocado makkelijk doormidden snijden, de pit verwijderen en de vrucht in plakjes uit de schil snijden met 1 tooltje.

deurhendel

Het is een vaak vergeten onderdeel van het interieur, deurkrukken. Je kunt ze op veel plekken halen, onder meer bij de standaard bouwmarkt maar ook bij de speciaalzaak online. Een van die speciaalzaken is Deurbeslag-Expert.nl, zij vertelden onlangs alles over deurkrukken en hoe mensen hun keuze maken in de perfecte set.

Hoe maken mensen de keus als ze een nieuwe set deurkrukken willen hebben?

Dit wordt vooral gedaan op basis van snelle behoefte voldoening. Men beseft zichzelf dat ze nieuwe deurkrukken willen of nodig hebben, door bijvoorbeeld schade, en gaan dan snel na waar ze deze zouden kunnen halen. Vaak komt men dan uit op de eenvoudige bouwmarkt, daar hebben ze standaard sets en betaal je doorgaans een ‘oké-prijs’.  Echter, wat wij merken, er komt ook steeds  meer vraag naar kwalitatieve klinken. De echte, mooie, exclusieve deurkrukken die dan ook iets meer mogen kosten. Natuurlijk, ook bij ons vind je de goedkoopste krukken, maar als je echt wat speciaals wilt voor je huis dan moet je zeker niet naar de bouwmarkt.

Wat voor advies geef je mensen die nieuwe deurkrukken zoeken?

Er zijn enkele invalshoeken mogelijk, onder meer prijs, materiaal of de stijl (of sfeer).  Eigenlijk is dan vooral de stijl en sfeer die men zoekt van belang, wat voor een sfeer wil je creëren in je interieur? Moet dat een stijlvolle, strakke sfeer zijn? Of wil je juist een klassieke en landelijke stijl hebben? Daar zijn namelijk heel andere deurkrukken geschikt voor.

In ons assortiment vind je klassieke deurkrukken die goed passen bij een landelijke woning. Voor nieuwbouw woningen, die vaak een stuk strakker en moderner zijn, kan je beter voor een nieuwe deurkruk gaan van bijvoorbeeld RVS. Vooral de fusion serie is ontzettend mooi.

Hoe kies je jouw perfecte deurkruk? Dit is een vraag die we vaker ontvangen, hoe kies je jouw perfecte deurkruk. Dat hangt af van verschillende factoren, denk onder meer aan je wensen, budget, woning en meer.

lamp

Er zijn ontzettend veel manieren om zuinig met je energie om te gaan. Dit is zowel voordelig voor je portemonnee, als voor het milieu.

 

Isolatie kan het verschil maken

De isolatie van je huis is natuurlijk ontzettend belangrijk. Zijn de ramen bijvoorbeeld van dubbel glas en zijn de spouwmuren (de ruimte tussen twee muren) goed opgevuld? Een hoog energielabel van het huis vraagt altijd voor ramen met dubbel glas. Daarnaast kun je ook denken aan het isoleren van de vloer. Dit voorkomt koude voeten, maar levert je ook subsidie op (zo’n 5 euro per vierkante meter).

 

Wil je daarnaast extra goed zijn voor je portemonnee? Kijk dan eens naar de energie aanbiedingen op Overstappen.nl. Hier vind je verschillende energieleveranciers die nieuwe klanten met een toegift verwelkomen. Je kunt honderden euro’s besparen met een paar klikken met de muis.

 

Elektrische apparatuur

Daarnaast gebruiken we allemaal tegenwoordig allerlei soorten elektrische apparatuur: van de vaatwasser tot de Ipads en de opladers voor de smartphone-liefhebbers. Wanneer je een apparaat niet gebruikt, kun je hem best van de stand-by stand halen. Stekkerdozen die je met één knop kunt uitschakelen zijn hierbij erg handig: zo hoef je niet één voor één de opladers en stekkers eruit te halen voordat alles uit staat. Voor de laptops en Macbooks: wanneer je echt op de energiebesparende tour wilt, kun je de sterkte van de beeldschermen minimaliseren.

Kijk voor extra mogelijkheden om energie te besparen eens op Overstappen.nl en vergelijk wat het voordeligst voor jou is!

 

De verwarming

De centrale verwarming is een energievreter. De koude wintermaanden kunnen duurder uitvallen dan gedacht. Maar natuurlijk kun je ook hier besparen. Zet bijvoorbeeld de verwarming uit op kamers waar je niet tot nauwelijks komt. Ga je een paar daagjes weg, of moet je gewoon werken? Dan is het een idee om de verwarming eens dicht te draaien. De centrale verwarming heeft het huis zo weer verwarmd wanneer je terug bent en voorkomt zo veel uren wanneer het eigenlijk niet nodig is.

 

De wasmachine en vaatwasser

Beide apparaten verbruiken veel energie. Toch kun je bij een wasmachine goed voorkomen dat je teveel gebruikt: verlaag de temperatuur waarmee je wast naar 40 of zelfs 30 (bij minder vieze was) graden Celsius.

De vaatwasser is een grootverbruiker. Let goed op het energielabel en stop hem goed vol bij aanzetten!