keuken gereedschap

Unieke keuken gadgets

Of je nu een prins(es) bent in de keuken of niet een goede keuken gadget is altijd fijn. Iets simpels als een rasp voor je kaas maakt je leven al een stuk makkelijker, maar er zijn veel meer leuke en unieke keuken gerelateerde gadgets waar je misschien nog nooit van hebt gehoord.

Citrusspray

Soms heeft een gerechte wat druppels citroen of limoen nodig. Dan moet je hem doormidden snijden en erin knijpen. Zoals je weet gaat er altijd wel wat sap de verkeerde kant op. Dit kan je makkelijk oplossen door een citrusspray te gebruiken. Je snijdt het topje van je citroen en draait het spuitmondje in het vruchtvlees. Nu heb je een verse citroenspray die je bijvoorbeeld kan gebruiken bij een visgerecht, cocktails of salades.

Aardbeienontkroner

De kans is groot dat je aardbeien net zo lekker vind als wij. Dan loop je vast wel tegen het feit aan dat je die stomme kroontjes van je aardbeien moet snijden, voordat je ze daadwerkelijk kunt eten. Met een ontkroner maak je het proces een stuk makkelijker. Je moet het zien als een extra brede pincet, waarmee je het kroontje er zo uit snijt.

Whiskey stenen

Als whiskey liefhebber die van ijs in zijn whiskey houd, zijn whiskey stenen een musthave. Water in zulke grote maten toevoegen aan je favoriete drankje is doodzonde. Maar wat moet je dan als je graag een koude whiskey drinkt? Whiskey stenen zijn gemaakt van RVS of van graniet, waardoor ze kou goed vasthouden. Leg ze in de vriezer en pak ze wanneer je ze nodig hebt. Het mooie aan RVS en graniet is dat het geen smaak afgeeft of opneemt, waardoor je alleen van de smaak van je whiskey kunt genieten.

Avocadosnijder

De avocado is enorm populair en met goede reden. Ze zijn erg goed voor je en super lekker! Toch blijft het veel moeite om ze te ontleden. Daar komt een avocadosnijder aan bod. Je kunt de avocado makkelijk doormidden snijden, de pit verwijderen en de vrucht in plakjes uit de schil snijden met 1 tooltje.

4 thoughts on “Unieke keuken gadgets

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.