lamp

Energiebesparing in je huis

Er zijn ontzettend veel manieren om zuinig met je energie om te gaan. Dit is zowel voordelig voor je portemonnee, als voor het milieu.

 

Isolatie kan het verschil maken

De isolatie van je huis is natuurlijk ontzettend belangrijk. Zijn de ramen bijvoorbeeld van dubbel glas en zijn de spouwmuren (de ruimte tussen twee muren) goed opgevuld? Een hoog energielabel van het huis vraagt altijd voor ramen met dubbel glas. Daarnaast kun je ook denken aan het isoleren van de vloer. Dit voorkomt koude voeten, maar levert je ook subsidie op (zo’n 5 euro per vierkante meter).

 

Wil je daarnaast extra goed zijn voor je portemonnee? Kijk dan eens naar de energie aanbiedingen op Overstappen.nl. Hier vind je verschillende energieleveranciers die nieuwe klanten met een toegift verwelkomen. Je kunt honderden euro’s besparen met een paar klikken met de muis.

 

Elektrische apparatuur

Daarnaast gebruiken we allemaal tegenwoordig allerlei soorten elektrische apparatuur: van de vaatwasser tot de Ipads en de opladers voor de smartphone-liefhebbers. Wanneer je een apparaat niet gebruikt, kun je hem best van de stand-by stand halen. Stekkerdozen die je met één knop kunt uitschakelen zijn hierbij erg handig: zo hoef je niet één voor één de opladers en stekkers eruit te halen voordat alles uit staat. Voor de laptops en Macbooks: wanneer je echt op de energiebesparende tour wilt, kun je de sterkte van de beeldschermen minimaliseren.

Kijk voor extra mogelijkheden om energie te besparen eens op Overstappen.nl en vergelijk wat het voordeligst voor jou is!

 

De verwarming

De centrale verwarming is een energievreter. De koude wintermaanden kunnen duurder uitvallen dan gedacht. Maar natuurlijk kun je ook hier besparen. Zet bijvoorbeeld de verwarming uit op kamers waar je niet tot nauwelijks komt. Ga je een paar daagjes weg, of moet je gewoon werken? Dan is het een idee om de verwarming eens dicht te draaien. De centrale verwarming heeft het huis zo weer verwarmd wanneer je terug bent en voorkomt zo veel uren wanneer het eigenlijk niet nodig is.

 

De wasmachine en vaatwasser

Beide apparaten verbruiken veel energie. Toch kun je bij een wasmachine goed voorkomen dat je teveel gebruikt: verlaag de temperatuur waarmee je wast naar 40 of zelfs 30 (bij minder vieze was) graden Celsius.

De vaatwasser is een grootverbruiker. Let goed op het energielabel en stop hem goed vol bij aanzetten!

1 thought on “Energiebesparing in je huis

  1. Levitra Generico Su Internet [url=http://purchasecial.com]buy generic cialis online[/url] Buying Anipryl Without A Prescription Boots Erectile Dysfunction Keflex For Sinus Infection

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.